Anasayfam Yap | Yer İmlerime Ekle

ÜYE PANELİ

Softnull ID:  
Şifre :  

Kayıt Ol!
Şifremi Unuttum?
  SİTE REHBERİ  
  {category_block}

SİTE İSTATİSTİKLERİ  
  {online}
Siteye Yazanlar:
  1    canazor 30

Makaleler:
  Son 1 saat: 0
  Bu Gün: 0
  Bu Ay: 0
  Toplam: 30
  Yayınlanmayı Bekleyen: 0

Kayıtlı Kullanıcı:
  Yeni Kayıt:0
  Son 1 Saat:0
  Bu Ay:0
  Toplam:3
  Yasaklı:0

Son Kayıtlı Kullanıcı:
kamerhan

SON YORUMLAR  
  {lastcommb}  
  YORUM SIRALAMASI  
  {top_coment}  

CaNaZoR.CoM » İşletim Sistemleri » WINDOWS CD’SINE PROGRAM ENTEGRE EDİLMESİ

WINDOWS CD’SINE PROGRAM ENTEGRE EDİLMESİ İşletim Sistemleri

Başlamadan önce şunu açıklamakta yarar var biraz zahmetli ama takdiredersiniz ki her zahmetli işin sonucu tatlı olur umarım ilk denemedebaşarırsınız.. Şimdiden kolay gelsin..

Öncelikle bizlere bu kurulum sırasında yardımcı olacak programlarıdownload etmemiz gerekiyor bu indirdiğiniz dosyaları bir klasördetoplayın..Ve çalışma yapacağımız .exe dosyasını herkes arzu ettiğiniyani xp cd sinin içine .cab yapacağımız (winap,winrar vs ) gibiprogramı seçe bilir ben CCSetup.exe dosyasını seçtim

Universal Silent Switch Finder

7-zip

Msistub.exe

PEID

7zS.zip

CAB

Nlite

1.Şimdi indirdiğimiz Peid.zıp bir klasöre açmamız gerekiyor ardındanUSSF.exe dosyasının da bu açtığımız klasöre kopyalıyoruz olması gerekenşekil aşağıdaki gibidir…

WINDOWS CD’SINE PROGRAM ENTEGRE EDİLMESİ

2.Şimdi USSF.EXE dosyasını çalıştırıp *.cab yapacağımız benCCsetup.exe sizde hangisini istiyorsanız onu yapabilirsiniz seçiyoruzve open diyoruz

Open yaptıktan sonra aşağıdaki şekil çıkacak buradaki /S parametresi ileride bize lazım olacak

3. Orijinal CCSetup.exe dosyasının adını 8 karakteri gecmiyecekşekilde değiştirin ben (CC1.exe) yapıyorum bu değiştirdiğimiz dosya ileyine yukarda indirdiğimiz msistub.exe ile aynı klasöre kopyalıyoruz veyine indirdiğimiz 7-zip ile bu iki dosyayı sıkıştırıyoruz.…

Add to archive dedikten sonra aşağıdaki wizart şekilde gösterildiği gibi değişiklik yapıyoruz daha sonra tamam diyoruz..

4.Yine indirdiğimiz 7zs.zip kıla sorunun içindeki 7zs.sfx dosyasıile sıkıştırmış olduğumuz setup.7z aynı kılasore ekliyoruz aşağıdakişekilde olduğu gibi

5.Başlat\Çalıştır\Notepad acıyoruz ve içine bu kodları yazıyoruz..

Program.exe yerine kendi programımızın adini yazıyoruz ben ( CC1.exe) yapmıştım ayrıca switch yerine ise /s komutunu ekliyoruz…

*.msi paketleri için ise aşağıdaki kodu yazıyoruz noepad içinde al alta yazılacak

Her iki kodu yazdıktan sonra notepad dosya\farklı kayıt seçiyoruz ve aşağıdaki şekildeki gibi kopyalıyoruz config.txt ve UTF-8

Bu işlemler bitikten sonra aşağıdaki şekildeki gibi dosyaları bir araya toplayalım …

6.Başlat \ Çalıştır \ Cmd komutunu çalıştırıyoruz ve aşağıdaki komutları uyguluyoruz..

Birinci bölüm bitti artık CCsetup.exe dosyamız hazır sırada budosyayı Windows cd entegre etmeden önce *.cab haline çevirmek bununiçin yine yukarda cub dosyasını indirmeniz gerekiyor…

.CAB DOSYASINI HAZIRLAMAK

cab dosyaları için yeni birkılasore açıyoruz bu kıla sorun içine siteden indirdiğimiz cappck14.zipacıyoruz ve yine bu kıla sorun içine SVCPACK isimli kılasoroluşturuyoruz…aşağıdaki şekilde olduğu gibi

Ardından oluşturduğumuz setup dosyasını SVCPACK içine kopyalıyoruz (CC1.exe) şekilde gözüktüğü gibi

Not defterini tekrar açalım Baslat\Calistir\notepad ve aşağıdaki kodu yazalım

Bu koduda yazdıktan sonra ENTRIES_PROGRAM_ADI.ini ( ENTRIES_CCLEAN.ini) gibi yazıp kayıt etikten sonra aşağıdaki kılasordeki şekli alması gerekiyor

Simdisırada *.cab dosyasını hazırlamaya geldi bunun için indirdiğimizcabpack14.zip dosyasının içindeki CABPACK.EXE çalıştırıyoruz veşekildeki gibi ayarlarını yapıyoruz

Simdi 2. Bolümde bitti sıra 3. Bölümde burada yapacağımız işlem iseoluşturduğumuz Compressed.cab dosyasını Windows XP cd sine entegreetmek bunun için yine yukarıda indirmeniz gereken programı koydum (Nlite ) Bu programı kullanmak için yine ufak bir hazırlık yapıyoruz .

·Önce elimizdeki mevcut XP cd’sinibilgisayarımızda bir kılasore atıp cd’deki tüm dosyaları o kılasorekopyalıyoruz ardından indirdiğimiz ( Nlite ) programını çalıştırıyoruzve sırası ile aşağıdaki resimli anlatımı takip etmeniz yeterli

Bu KADAR

{thx_sayed}{thanks}
[allow_add] [/allow_add]

(Oy Sayısı: 0)

Değerli Ziyaretçimiz, Sitemize Kayıtsız Kullanıcı olarak giriş yaptınız. Sizi Sitemize KAYIT OLmaya davet ediyoruz. Kayıt işlemi tamamen ÜCRETSİZdir. Sitemize kayıt olduğunuzda, Kayıtsız Kullanıcıların erişiminin engellendiği alanlara Tam Erişim iznine ve Kayıtlı Kullanıcılara özel birçok ayrıcalığa sahip olacaksınız.

Benzer Haberler:

• Format Atmadan Disk Atma (Disk Bölme) Resimli Anlat?ml?
  • Windows XP PERFECT SP3+ PLUS EDITION
  • Internet başlangıç sayfasını değiştiremiyorsanız
  • Microsoft .NET Framework 3.5 SP1
  • 2008'in EN ÇOK İNDİRİLEN WİNDOWS TEMALARI, İCONLARI, EKRAN KORUYUCULARI
  •  
    [news_shit]Haber Ver:{news_shit}[/news_shit]

Yorum Ekle

Kullanıcı Adı:
    E-Posta:

Güvenlik Kodu:
    Güvenlik Kodu (CAPCHA)
    Kodu Güncelle
    Kodu Yazınız:

Dost SİTELER  
      {partner}
    Siteni Ekle

TAKVİM  

«    Kasım 2008    »
    PtSaÇrPrCuCtPz

1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30

YENİ EKLENENLER  
      {last_news}  
      EN ÇOK OKUNANLAR  

ARŞİV  
      Kasım 2008 (7)
    Ekim 2008 (23)

SİTE REFERANSLARI  
      {referer}  

Anasayfa | Kayıt Ol | Konu Ekle | Yeni Eklenenler | İstatistikler | İletişim
    Copyright ©2006- 2007 CaNaZoR ReDesign by CANAZOR © 2006